Веснавы дзень год корміць
Гэта як ніхто разумеюць работнікі сельскагаспадарчай галіны, таму і рупяцца калі не з самой сяўбой, то па максімуме падрыхтаваць палі да яе пачатку.
Аграрыяў філіяла “Харчавік-Агра” ААТ “Чырвоны харчавік” ў чацвер на гэтым тыдні мы засталі на полі паблізу в. Савічы. Бацька з сынам — Віктар і Аляксандр Ступяні — кожны на сваёй тэхніцы, займаліся падкормкай азімага рапсу. На другім полі гаспадаркі механізатары Мікалай Юшкевіч і Аляксандр Ступень на трактарах з пасяўнымі агрэгатамі сеялі яравы ячмень (авёс у філіяле пасеялі раней).
Як і ў папярэднія гады, гарачыя абеды для занятых у полі людзей дастаўляюцца непасрэдна на працоўныя месцы. Для земляробаў “Харчавіку” іх сёлета гатуюць повар Ларыса Сідарэнка і яе памочнік Любоў Ступень. Абеды, па словах механізатараў, смачныя і сытныя. Меню ў чацвер складалася з мяснога супу, макаронаў з гуляшом, салату са свежай капусты, кампоту з сухафруктаў.
Механізаваны атрад філіяла “Варатынь” ААТ “БЗТДіА” у складзе Віктара Чарнова, Аляксандра Парахневіча, Сяргея Гарэлькі, Леаніда Маліноўскага, Уладзіміра Дзяшчэні, Аляксандра Чарнова (на пагрузчыку “Амкадор”) і іншых у гэты дзень займаўся вывазкай арганікі на поле непадалёк ад в. Коўрын. Угнаенні складзіравалі ў бурты для далейшага іх раскідвання.
Гарачыя абеды і вячэры для занятых на палявых работах людзей гатуюць у мясцовай сталоўцы Ганна Капусціна, Наталля Оргіш і Наталля Чарнова. Механізатары запэўнілі — выдатна!
Не пуставаў у чацвер яблыневы сад ААТ “Неўскі-Агра”. Работнікі-мужчыны займаліся веснавой абрэзкай дрэўцаў і ачысткай саду ад непатрэбных галінак, жанчыны — пабелкай ствалоў. Добраму настрою працаўнікоў садзейнічала лагоднае веснавое надвор’е.
Па словах Уладзіміра Вераса (на фота), доглядам саду ён займаецца з часу яго закладкі, падыходзіць да гэтага абавязку сумленна, каб увосень дрэўцы парадавалі добрым ураджаем.
Алена КАРПЕНКА.
Фота Юрыя ЮРКЕВІЧА.